Top Plusz Pályázat

Sportlétesítmények fejlesztése Mogyoródon


 

A projekt célja Mogyoród sportlétesítményeinek fűtési rendszerének energiahatékonnyá tétele és a megújuló energia hasznosításának maximalizálása. Kedvezményezett neve: Mogyoród Településüzemeltető Nonprofit Kft.

A fejlesztés tárgya, célja: Sportlétesítmények fejlesztése Mogyoródon

Projekt azonosító: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-PT1-2022-00080

Szerződött támogatás összege: 300 000 000 Ft

A projekt célja

Ober János Sportközpont:
Cserére kerülnek a meglévő korszerűtlen lámpatestek LED típusúra. A kialakítandó melegvíz hálózat működtethető lesz kazánról és fatüzelésű kályháról is, ezért 2 db 300 literes csőkígyós, hőcserélős tároló kerül beépítésre. A fűtés és a hűtés hűtő- fűtő klímák felszerelésével lesz megoldva, melyeket az újonnan telepítendő napelem táplál. A napelem focipálya lelátójának fedésével kerül megvalósításra, ahol a tető lesz a napelem tartószerkezete. A projekt keretében egy akadálymentes parkoló kerül kialakításra, melytől akadálymentes járda vezet a lelátóig, ahol egy akadálymentes nézőhely létesül. A beavatkozás során a klímaváltozásnak megfelelő, 20 db őshonos cserje és 3 db fa kerül telepítése.    
Grosics Gyula Sportcsarnok:
Az épület korszerűsítési, felújítási munkái során szükséges elvégezni a meglévő folyamatos javításra szoruló kondenzációs kazánok cseréjét, valamint az idő közben elöregedett gépészeti hálózat felülvizsgálatát, felújítását. A lecserélt kondenzációs gázkazánok mellé hő-légszivattyús rendszer kerül telepítésre, melyek üzemeltetése a napelemes rendszerrel történhet. Így egy olyan gáz üzemű fűtési rendszer valósul meg, melyet a lehető legnagyobb fokban tud kiváltani a megújuló energiaforrásra támaszkodó rendszer. Megvalósul a vezérlés optimalizálása a gáz és hőszivattyús rendszer összehangolásával. Energiahatékonyság szempontjából szükséges a világítási lámpatestek cseréje korszerű típusú lámpatestek beépítésével. A 3 darab HMV tartályba elektromos fűtőpatronok kerülnek beszerelésre, melyeket a napelemes rendszer lát el. A csarnok légcseréjének korszerűsítése érdekében hőcserélős kaloriferek kerülnek beépítésre, melyeket a hőszivattyú táplál. A tornateremben 4 darab hűtő-fűtő klíma kerül beépítésre, melyeket szintén a napelemes rendszer táplál. A projekt a Sportközpont és Sportcsarnok fejlesztésével hozzájárulni Mogyoród lakosainak életminőség-javulásához, a fiatalok helyben maradásához, valamint fontos cél a megújuló energiák használatának bevezetése.